03-07-2024

Tips van onze Travel Consultants voor een korte reis naar Brussel

Onze collega’s van Munckhof Groups & Incentives zijn dagelijks bezig met het organiseren en samenstellen van nieuwe schoolreizen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, gaan zij regelmatig op studiereis om uitgebreide kennis, maar ook persoonlijke ervaring op te doen. Lotte en Lisanne vertellen in dit artikel over hun studiereis naar Brussel.

Tips van onze Travel Consultants voor een korte reis naar Brussel

Onze collega’s van Munckhof Groups & Incentives zijn dagelijks bezig met het organiseren en samenstellen van nieuwe schoolreizen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, gaan zij regelmatig op studiereis om uitgebreide kennis, maar ook persoonlijke ervaring op te doen. Alleen op deze manier kunnen zij het beste advies geven voor uw schoolreis. Recent ontving Munckhof van NS International treintickets om hun product uit te proberen. Deze kans grepen tien collega’s aan om niet alleen een internationale treinreis te ervaren met een groep, maar ook om Brussel te ontdekken. Lotte en Lisanne vertellen in dit artikel over hun persoonlijke zoektocht naar meer kennis over en leuke activiteiten in Brussel. 

Brussel is een van de bekendste steden van Europa. Op elk hoekje van de straat ligt een leuk winkeltje of wacht een ander hoogtepunt. De dag start voor onze collega’s met hetgeen waar België, naast frieten, nog meer om bekend staat. Ze bezoeken het chocolademuseum Chocostory. “In dit museum loop je eigenlijk letterlijk de chocoladeboon achterna. Uiteindelijk eindig je bij een chocolatier, die demonstreert hoe de Belgische pralines worden gemaakt. En deze mag je dan proeven. Heerlijk! Ideaal voor scholen is dat je de audiotour op eigen tempo kunt volgen. Wij hebben hier anderhalf uur voor uitgetrokken. Het is dus gemakkelijk te combineren met een andere, iets langere activiteit.”

Lunchen met voor ieder wat wils

Voordat Lotte en Lisanne en de andere collega’s naar de middagactiviteit reizen, strijken ze neer voor een lunch bij Wolf Sharing Foodmarket. Je vindt dit concept in meerdere steden in Europa. In totaal zijn er tien verschillende eettentjes. “Je kunt hier gemakkelijk met grote groepen lunchen, omdat er voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. Denk aan pizza, pasta, sushi, taco’s, Afrikaans eten, koekjes, toetjes en heerlijk, zoete donuts. Je eet de wereld rond met zoveel keuze aan gerechten uit verschillende Europese landen.”  

Fiets langs alle hoogtepunten

Met een gevulde maag, lopen ze de foodmarket weer uit, op weg naar de volgende activiteit. Met de metro, want de geplande fietstour start twintig minuten lopen verderop. Om zoveel mogelijk van de stad te zien, starten ze hun middag met een 3,5 uur durende fietstour bij Baja Bikes. “Je fietst telkens korte stukjes, terwijl de gids je bij alle bezienswaardigheden een verhaal vertelt. De fietstour vertrekt op drie verschillende tijden gedurende de dag. Het is dus een ideale activiteit wanneer je met een grote groep op pad bent, graag wilt opsplitsen en meerdere activiteiten wilt rouleren.”
Gedurende de tour passeert de groep collega's (bijna) alle hoogtepunten van Brussel. “We hebben van alles gezien: van de Grote markt met prachtige gildehuizen tot het Paleis van Justitie en Manneken Pis, verkleed in het Nederlandse tenue, vanwege het EK. Maar je komt ook langs huizen, waarvan de zijkant beschilderd is met Belgische stripfiguren. De gids vertelde dat dit een project van de stad Brussel is, om te voorkomen dat de ‘lelijke’ zijkanten van huizen gebruikt worden als stortplaats. Nu zorgt het voor kleur.”

 

Waan je een dag als Europees parlementariër

Ook een bezoek aan het Europees Parlement wordt van harte aanbevolen. “Het is interessant voor scholen om het bijbehorende museum te bezoeken, Museum Parlementarium. Dit is gratis te bezoeken, mits je een reservering hebt. Hier kun je zolang blijven hangen als je wilt en zelf ontdekken hoe de wereldpolitiek in elkaar steekt. Je kunt er in een uurtje veel gezien hebben, maar je kunt je er ook gemakkelijk een hele ochtend of middag vermaken.”

De beste dierentuin van Europa

Voor scholen die meerdere dagen in Brussel verblijven en met de bus komen, hebben Lisanne en Lotte nog een waardevolle tip. “Scholen die met de bus naar Brussel gaan, kunnen ook nog vermaak zoeken buiten de stad. Wij raden dierentuin Pairi Daiza aan. Deze dierentuin is bekroond als ‘de beste dierentuin van Europa’. “Qua decor is het geweldig. Als je hier rondloopt, heb je echt het idee dat je aan de andere kant van de wereld bent. Alle werelddelen zijn vertegenwoordigd.”
Lotte en Lisanne zijn aan het eind van de dag eenduidig over hun ervaring. “Brussel is een leuke en multiculturele stad, die makkelijk te bezoeken is voor een korte reis. Je reist er in 2,5 uur met de hogesnelheidstrein ICE International vanaf Rotterdam Centraal naartoe en komt aan midden in het centrum van de stad. In Brussel is voor iedereen wat te doen; bezoek de vele parken, musea en mooiste stadspleinen. Snuif geschiedenis, cultuur en natuur. Geniet van al het moois wat Brussel te bieden heeft. Wij zijn fan!”
Heb je interesse in de mogelijkheden op het gebied van schoolreizen in Brussel? Neem contact met ons op. We helpen je graag! 
 

Deel deze pagina
Joëlla Theelen
Joëlla Theelen
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 76 05