15-05-2024

De budgetvriendelijke schoolreis bestaat echt wel!

Kunnen jullie voor ons een schoolreis organiseren? We hebben echter wel een beperkt budget. Het is de uitdaging waar steeds meer scholen mee te maken hebben. Dit mede door de aangescherpte regels rondom de vrijwillige ouderbijdrage. Maar schoolreizen hebben vaak een educatief karakter, zijn goed voor de ontwikkeling van de leerlingen en belangrijk voor de scholen vanwege de aantrekkingskracht en het imago van de school. Worden de schoolreizen vanwege een beperkt budget dan echt verleden tijd of is er toch een alternatief mogelijk? Er is zeker een alternatief mogelijk, de budgetvriendelijke schoolreis bestaat zeker!

Betaalbare schoolreis in eigen land

Tot die conclusie komt Manager Joëlla Theelen van Munckhof Groups & Incentives (MG&I). Ze zocht met haar team naar alternatieven voor de traditionele schoolreisbestemmingen als Londen, Berlijn en Rome. “Het zijn stuk voor stuk prachtige steden voor een onvergetelijke schoolreis, maar gelukkig is in ons eigen land ook genoeg te beleven. We merken dat met name het vervoer naar het buitenland vaak een groot aandeel heeft in de totale reissom. Door minder ver te reizen en in eigen land te blijven, kunnen we een goed verzorgde schoolreis voor ongeveer 200 tot 250 euro per leerling samenstellen.”
 

Low-budget met meerdere activiteiten

“En waar je dan aan moet denken bij een goedkope schoolreis in Nederland? De budgetvriendelijke schoolreis kan in eigen regio of aan de andere kant van het land plaatsvinden. Denk dan aan een reis met groepsaccommodatie, de bus met chauffeur die overal mee naartoe gaat, eten en drinken op basis van volpension en meerdere activiteiten, waaronder teambuildingsactiviteiten, maar ook een bezoek aan een klimparcours, museum en of pretpark.”
 

Vraag nu een budgetvriendelijke schoolreis aan

Volgens Joëlla kan MG&I echt iedere school helpen, mits de periode en beschikbaarheid van accommodaties en excursies leidend mogen zijn. “Dus beste middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten, klop toch maar bij ons aan. Ook als jullie denken dat er geen schoolreis meer mogelijk is voor jullie leerlingen. Vanaf 200 tot 250 euro per leerling kunnen wij echt een budgetvriendelijke, compleet verzorgde schoolreis samenstellen. Schoolreizen met een klein budget niet mogelijk? Echt wel!”

Deel deze pagina
Joëlla Theelen
Joëlla Theelen
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 76 05