01-10-2024

Group Sustainability Manager Hans van Dam gestart bij InfraMobility

Zodra je een vestiging van InfraMobility en haar dochterbedrijven Hansea of Munckhof binnenstapt, valt het ESG-commitment dat trots aan de muur hangt direct op. Wat die belofte écht betekent, gaan de medewerkers de komende jaren ondervinden, als het aan Group Sustainability Manager Hans van Dam ligt. Deze maand is hij begonnen aan zijn missie om duurzaamheid bij InfraMobility, Hansea en Munckhof om te zetten in concrete acties, die voor iedereen voelbaar zijn.

Van visie naar actie voor duurzame verandering

Hans is geen onbekende in de wereld van duurzaamheid. Voor zijn komst naar InfraMobility werkte hij bij verschillende bedrijven aan de verduurzaming van processen, waarbij hij altijd een kritische en rechtvaardige blik hanteerde. Hij houdt ervan om uitdagingen op te lossen door samenwerking en optimalisatie, en ziet het grotere geheel waarin bedrijven van elkaar kunnen leren.

Op LinkedIn is Hans actief in een community die zich richt op het rapporteren over duurzaamheid, en publiceert hij met enige regelmaat verhalen om anderen te inspireren. "Hierdoor hoop ik bedrijven en organisaties te helpen met het toepassen van duurzaamheid in de praktijk. Bij InfraMobility, Hansea en Munckhof zie ik dat we al veel goede dingen doen. Denk aan onze steeds verder groeiende elektrische vloot, maar ook aan de sterke aandacht voor het geluk van onze reizigers en zelfs aan de optimalisering van onze routes. Dat zijn allemaal zaken waar we dag-in-dag-uit een positieve impact mee maken.”

Afgelopen zomer heeft Hans al samengezeten met een aantal collega’s om de basis voor een strategie te leggen. Zijn rol bestaat uit drie kerntaken: Actie, Communicatie en Rapportering. “Ik wil enerzijds onze positieve impact zoveel mogelijk verhogen en anderzijds zorgen dat medewerkers bewust zijn van wat we al doen, wat de plannen zijn en hoe ze daaraan bij kunnen dragen.” Daarnaast ga ik de rapportering over de duurzaamheidsprestaties van Munckhof en Hansea verzorgen (waartoe we vanaf 2026 verplicht zijn vanwege afspraken met de Europese Unie). Het is een lange termijn missie, maar uiteindelijk gaat het erom dat mensen voelen wat we doen, niet alleen horen wat we vertellen”, benadrukt Hans.
 

Verheugd

Zijn aanpak is simpel en nuchter: geen woorden, maar concrete acties. Hans kijkt ernaar uit om samen met iedereen binnen InfraMobility, Hansea en Munckhof te werken aan een toekomst waarin duurzaamheid niet alleen een doel is, maar een vanzelfsprekendheid in alles wat ‘we’ doen. “We doen al veel goed, maar uiteindelijk wil ik dat iedereen bewust een steentje gaat bijdragen en het voelt.”

Het aannemen van Hans van Dam als Sustainability Manager bij InfraMobility is een volgende stap op weg naar een innovatieve en duurzame toekomst van personenvervoer. Voor de zomer werd Bruno Humblet nog benoemd als nieuwe CEO van InfraMobility. Bruno kijkt ernaar uit om samen met Hans nog veel meer stappen te zetten richting een schonere, veiligere en efficiëntere toekomst.

Deel deze pagina